Marthe Nelissen

Connecting cultures

Schrijven

Geef je een krant, magazine, of nieuwssite uit? Zoek je iemand die een bepaald thema voor jou onder woorden kan brengen? Met woorden kan ik uit de voeten: of het nu gaat om de feitelijke weergave van nieuws, een diepgaander artikel dat problematieken uit de regio van het Midden-Oosten en/of Noord-Afrika onder de loep neemt, of een verfrissende column. Ik kan jouw lezers iets bieden wat het lezen waard is.

Wat kan ik voor je schrijven?

Journalistieke bijdragen

Met vlotte pen breng ik verslag uit over het nieuws uit de regio van het Midden-Oosten en/of Noord-Afrika. Of ik duik met mijn achtergrondkennis dieper in een bepaald thema dat verband houdt met de regio. Resultaat? Boeiende nieuwsartikels die gebaseerd zijn op primair bronnenmateriaal en diepgaande analyses die de problematieken uit de regio op een bevattelijke manier duiden voor de lezer.

Kinderliteratuur

Ook voor de kleinere lezers wend ik mijn pen – en de gekste uithoeken van mijn fantasie – aan. Ik zet avonturen op papier met een hoekje eraf én met aandacht voor de diverse samenleving waarin we leven en de verschillende mensen en culturen die daarin verweven zitten. Verhalen die de wereld kunnen veranderen, voor eventjes of wie weet…wel voor altijd.

Columns, flash fiction en meer

Ben je op zoek naar een licht geschreven tussendoortje voor bij artikels die wat moeilijker verteren? Of wil je gewoon even helemaal ergens anders zijn? Ik schrijf columns die het leven noch mijzelf al te serieus nemen (glim- of schaterlach gegarandeerd), maar ook flashfiction en opiniestukken over alles wat me opvalt aan het leven – van het vrouwelijke orgasme tot de pracht van pasgeboren merels of de eerste regenbui na een hete zomer.

Als auteur en als vertaler ben ik opgenomen op de auteurslijst van Literatuur Vlaanderen. Wil je mijn werk beter leren kennen of een lezing boeken? Neem dan zeker een kijkje op mijn auteursprofiel.

.

Wat heb ik al geschreven?

© 2024 Marthe Nelissen

               

info@marthenelissen.be - 0032 494 689 233

Website by Tobias Verlinde