Marthe Nelissen

Connecting cultures

Vertaling

Een Arabische tekst die vertaald moet worden naar het Nederlands of het Engels? Ik bezorg je een professionele vertaling die de inhoud van de brontekst correct weergeeft en die ook in het Nederlands of het Engels vlot leest. Ik specialiseer mij in artistiek en literair vertalen, maar je kan bij mij terecht voor de vertaling van allerlei soorten documenten.

Als literair vertaler vind ik het belangrijk om een vertaling af te leveren die als artistiek product ook zijn eigen waarde heeft in de doeltaal. Daar is een diepgeworteld taalgevoel voor nodig. Daarom vertaal ik voor literaire en artistieke projecten enkel naar het mijn moedertaal, het Nederlands. Voor informatieve teksten kan je ook op me rekenen voor een vertaling vanuit het Arabisch naar het Engels.

Wat kan ik voor je vertalen?

Literaire en artistieke vertalingen

Zoek je een vertaler voor een Arabisch toneelstuk, een graphic novel of een andere literaire tekst ? Mijn vertaling kan ook het Nederlandstalige publiek in vervoering brengen. Als literair vertaler geef ik de essentie van de Arabische tekst weer zonder krampachtig vast te houden aan het origineel. Op die manier ontstaat een Nederlandse tekst die een eigen literaire waarde heeft, terwijl ook de thema’s, de sfeer en de toon van de originele tekst tot hun recht komen.

Boventiteling

Wil je een Arabisch theaterstuk opvoeren voor een Nederlandstalig publiek? Dan heb je iemand nodig die zowel de Arabische als Nederlandse taal beheerst om de boventitels te verzorgen. Ik kan je technische ploeg versterken en zorg ervoor dat de vertaling op precies het juiste moment boven de toneelscène verschijnt. Zo kan het publiek live genieten van de schoonheid van Arabisch theater zonder iets te missen van de inhoud.

Ondertiteling

Werk je aan een documentaire, reportage of film waarin gesproken Arabische stukken voorkomen? Ik vertaal de Arabische fragmenten naar het Nederlands zodat jouw toekomstige kijkers perfect kunnen meevolgen.

Beëdigde vertalingen

Ben je op zoek naar een vertaler voor een officieel document zoals een rijbewijs, een huwelijksakte of een diploma? Dankzij mijn beëdiging bij het Brussels hof van beroep kan ik je een gelegaliseerde vertaling bezorgen die officieel erkend wordt én tot in de puntjes is afgewerkt. Je kan me ook vinden in het Nationaal Register voor beëdigd vertalers, hierzo!

Vertalingen voor bedrijven

Maar je deel uit van een Belgisch bedrijf dat actief is in de Arabische wereld? Of een Arabisch bedrijf actief is in België? Dan is hulp bij de vertaling van communicatie, contracten of andere documenten is ongetwijfeld een must. Ik bezorg je een professionele vertaling en jij kan gefocust blijven op zakelijke kant. Dan is dat ook weer geregeld!

Sociale vertalingen

In een sociale context met Arabische doelgroepen is communicatie essentieel. Met mijn vertaling van de nodige documenten hoeft jouw hulpverlening niet te stoppen bij de taalbarrière.

Wat heb ik al vertaald?

© 2024 Marthe Nelissen

               

info@marthenelissen.be - 0032 494 689 233

Website by Tobias Verlinde